Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarci homoseksualne orijentacije imaju veće šanse za obolijevanje od heteroseksualnih muškaraca.


Američka studija provedena je na više od 120 000 ljudi, piše BBC. I žene homoseksualne i one biseksualne orijentacije također su slabijeg zdravlja, otkriva studija. Britanski znanstvenici nadovezali su se na američke kolege te kažu kako su potrebna dodatna istraživanja da bi se utvrdilo zbog čega je to tako.

Vezani članci Slika nije dostupna Četiri godine herojske borbe: "Ana Mari se cijelo vrijeme bori, za dan bez napada, dan bez boli, bez mučenja za udah. Svaki napad može biti koban" Laboratorij/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Veliki korak naprijed u borbi protiv karcinoma u Hrvatskoj: Odsad će svim bolesnicima biti dostupan novi način liječenja

Pokazalo se da homoseksualni muškarci imaju čak dva puta veću šansu za obolijevanje od karcinoma od heteroseksualaca te da u prosjeku 10 godina ranije obolijevaju.  Istraživanje nije pokazalo da se ovi podaci odnose i na žene.

Kalifornijski liječnici godine 2001., 2003. i 2005.ispitali su 3 690 muškaraca i 7.252 žena kojima je tijekom života dijagnosticiran rak. više od 122 tisuće ispitanih, 1.493 muškaraca i 918 žena je reklo da su homoseksualci, dok se 1.116 žena opisalo kao biseksualke.


 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju