Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na žene se ne odnosi

Homoseksualni muškarci češće i ranije oboljevaju od raka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarci homoseksualne orijentacije imaju veće šanse za obolijevanje od heteroseksualnih muškaraca.

Američka studija provedena je na više od 120 000 ljudi, piše BBC. I žene homoseksualne i one biseksualne orijentacije također su slabijeg zdravlja, otkriva studija. Britanski znanstvenici nadovezali su se na američke kolege te kažu kako su potrebna dodatna istraživanja da bi se utvrdilo zbog čega je to tako.

Pročitajte i ovo Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe" Karcinomi glave i vrata - 4 Sva moguća pomoć stručnjaka Jedna pozitivna vijest iz zdravstva: U KBC-u Zagreb osnovan je Centar za tumore glave i vrata. Liječnici upozoravaju na koje simptome obratiti pozornost

Pokazalo se da homoseksualni muškarci imaju čak dva puta veću šansu za obolijevanje od karcinoma od heteroseksualaca te da u prosjeku 10 godina ranije obolijevaju.  Istraživanje nije pokazalo da se ovi podaci odnose i na žene.

Kalifornijski liječnici godine 2001., 2003. i 2005.ispitali su 3 690 muškaraca i 7.252 žena kojima je tijekom života dijagnosticiran rak. više od 122 tisuće ispitanih, 1.493 muškaraca i 918 žena je reklo da su homoseksualci, dok se 1.116 žena opisalo kao biseksualke.


 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene