Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama najavio novi pristup

Holbrooke: Terorizam prijeti SAD-u, Indiji i Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki izaslanik Richard Holbrooke otputovao je iz New Delhija, gdje je završio svoju južnoazijsku turneju ocjenom da su Sjedinjene Države, Indija i Pakistan 'izložene istoj prijetnji' terorističkih organizacija.

'Prvi put u 60 godina, od vaše neovisnosti, Indiji, Pakistanu i Sjedinjenim Državama prijeti isti neprijatelj koji je izravna prijetnja našim vladama, prijestolnicama i narodima', rekao je Holbrooke nakon razgovora s indijskim ministrom vanjskih poslova Pranabom Mukherjeeom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi incident Užas u Splitu! Muškarac pratio ženu automobilom i prijetio joj nožem: "Kći je samo govorila - Mama vozi, mama vozi!" Dmitrij Medvedev Poslao jezivu poruku Medvedev zaprijetio nuklearnim ratom i obznanio koji bi gradovi bili na udaru: "Ako se to dogodi..."

Američki izaslanik za Pakistan i Afganistan prošlog tjedna boravio je u Islamabadu i Kabulu u misiji prikupljanja informacija u okviru novog pristupa predsjednika Baracka Obame u ratu protiv talibana i Al Kaide. Obama je najavio nov pristup u ratu protiv talibana koji baze imaju uz baze Al Kaide u plemenskim zonama sjeverozapadnog Paksitana.

New Delhi smatra Pakistan 'epicentrom terorizma' u svijetu i optužuje pakistanske obavještajne službe za umiješanost u terorističke napade na Mumbai krajem studenoga sa 174 žrtava. Islamabad je priznao prošlog tjedna da su atentati djelomice bili planirani na njegovu tlu i počeo suđenje osmorici organizatora, od kojih su šest već u pritvoru. New Delhi želi međutim da Pakistan uništi sve terorističke infrastrukture na svome teritoriju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene