Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći krug optužbi

Hodorkovskog možda čekaju nove optužnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske vlasti traže dodatne dokaze protiv suradnika Mihaila Hodorkovskog, što bi moglo rezultirati trećim krugom optužbi protiv bivšega naftnog tajkuna koji se nalazi u zatvoru.

Bivši ruski magnat, koji je u zatvoru od 2003., nekoć jedan od najbogatiji ljudi na svijetu, prošli je mjesec u Moskvi zajedno s bliskim suradnikom Platonom Lebedevim osuđen na dodatnih šest godina zatvora. On i Lebedev su u procesu zbog utaje poreza dobili po osam godina zatvorske kazne koja im istječe tijekom 2011. Uz dodatnih šest godina zatvora u ćeliji će biti do 2017. Dvojac je prvi put uhićen 2003., a 2005. osuđen za prijevaru i utaju poreza.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini

>> 'Presuda Hodorkovskom je udarac na pravnu državu u Rusiji'

Na pitanje novinara Komsomolskaje Pravde o tomu očekuju li Hodorkovskog dodatne optužbe, neimenovani tužitelj je kazao kako bi na vidjelo mogli izaći novi dokazi protiv tajkuna i njegova partnera.

'U ovome trenutku na popisu traženih osoba nalazi se još 18 kolega Hodorkovskog i Lebedeva', prenosi Komsomolskaja Pravda. 'Ukoliko se tijekom potrage za novim dokazima o zločinima dođe do novih saznanja, istražne institucije iznijet će dodatne optužbe i poslati slučaj sudu', prenosi list. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene