Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hladnoća ubila najmanje 1.000 Afganistanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najhladnija zima u zadnja tri desetljeća odnijela je gotovo tisuću života u Afganistanu, uginule su i stotine tisuća životinja, a stotine kuća uništile su mećave i lavine.

"Prema našim podacima, u zemlji je 926 ljudi umrlo, a 231 osoba je ozlijeđena u olujama i lavinama", rekao je Ahmed Shikeeb Amraz, glasnogovornik nacionalnoga povjerenstva za elementarne nepogode.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

On je rekao da je hladnoća ubila i 316 tisuća životinja, uništene su 734 kuće, a još ih je 457 oštećeno.

Amraz strahuje da bi se moglo pokazati da je stradalih i više kad se snijeg otopi i kad vlasti uspiju prići udaljenim i sada odsječenim područjima.

"Strahujemo da bi broj mrtvih mogao biti i veći jer je, na primjer, do jučer broj poginulih u pokrajini Heratu bio 330, a jutros smo primili vijesti da je taj broj narastao na 426", rekao je.

Herat i ostale zapadne pokrajine ove su zime doživjele najveće snježne padaline otkako se to bilježi, a najniže su temperature padale i do -30 stupnjeva.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene