Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Česta bolest

BIO UVJEREN DA JE JEDINI Zbog penisa veličine 2,5 cenimetara patio cijeli život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac iz Velike Britanije odlučio je prekinuti šutnju i progovoriti o urođenom poremećaju, drugoj po redu najčešćoj urođenoj abnormalnosti kod muškaraca.

62-godišnji Steve Baker boluje od Hipospadije, urođene bolesti neadekvatno razvijene mokraćne cijevi kod dječaka, koja uzrokuje slabu razvijenost muškog spolonog organa i nepravilnu funkciju, a iako je vrlo česta pojava, Baker je bio uvjeren kako je on jedini na svijetu.

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli"

Zbog penisa veličine 2,5 cenimetara patio je cijelog života.

'Osjetio sam olakšanje kada sam shvatio da nisam jedini koji boluje od ove bolesti', rekao je Baker, nakon što se putem internetskih stranica za pružanje podrške povezao s ostalima koji boluju od ove bolesti.

'Trebao mi je netko već davno reći da se to i drugima događa, tada bi moj život bio u potpunosti drugačiji', ispričao je Baker čiji je spolni organ veličine nešto više od jednog inča, odnosno 2,5 centimetara.

Veličina je važna: Čiji je najveći u Europi i na kojem su mjestu Hrvati?

'Jesu li moji roditelji znali da samnom nešto ne valja, ne znam, nikada mi nisu rekli, niti doktor koji me pregledavao kao dijete. Pretpostavljam da su vidjeli, no očito ih je bilo sram uopće spominjati to moje stanje', prisjeća se Baker.

Hipospadija je stanje u kojem se otvor mokraćne cijevi nalazi na donjoj strani penisa, umjesto na vrhu. Ona je uobičajena i ne uzrokuje prevelike poteškoće. Operacijom se obično vraća normalan izgled penisa djeteta, a uz uspješno liječenje, većina muškaraca u odrasloj dobi ima normalnu seksualnu funkciju. Točan razlog zašto dolazi do te pogreške je nepoznat. Također, nekada je i nasljedan.

'Nema dvojbe da je ovo stanje utjecalo na moj život, na moje samopouzdanje i na moju čitavu osobnost, upravo zbog značaja u društvu kojeg ima veličina spolnog organa kod muškaraca', rekao je Baker.

Kada je 1976. godine posjetio liječnika imao je 21 godinu, a nakon detaljnih pregleda postavljena mu je kriva dijagnoza. Liječnik ga je odlučio obrezati, što je dodatno zakompliciralo stvari. Izgubio je osjet na gornjem dijelu spolovila, no to ga nije spriječilo da osnuje obitelj.

Oženio je najbolju prijateljicu svoje sestre te dobio dvoje djece. Sada je odlučan da svijetu prenese svoju priču kako bi ovo stanje prestalo biti tabu te kako bi se pomoglo svim dječacima na vrijeme, prenosi The Independent.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene