Hillary i Bill Clinton (Foto: AFP)
Hillary i Bill Clinton (Foto: AFP) Foto: Afp

Bivša američka državna tajnica i kandidatkinja na prošlim predsjedničkim izborima u SAD-u Hillary Clinton rekla je da je "pod velikim pritiskom" da izazove američkog predsjednika Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima sljedeće godine, objavio je u srijedu BBC.


Bivša demokratska predsjednička kandidatkinja i bivša prva dama Hillary Clinton nije isključila mogućnost da se kandidira na novim predsjedničkim izborima u SAD-u. "Nikad ne reci nikad", rekla je za BBC.

Vezani članci Sukob na Kosovu EU i SAD oštro osudili sukobe na Kosovu: "Ovakve aktivnosti imat će posljedice po naše bilateralne odnose" Burza - 2 Zlokoban datum X kuca na vrata: Zbog drame s dugom upitan rejting dviju banaka

Hillary Clinton (72) rekla je da stalno razmišlja o tome kakva bi predsjednica bila da je pobijedila Trumpa 2016.

Već se sedamnaest demokrata natječe za kandidaturu stranke za izbore 2020.

"Cijelo vrijeme razmišljam kakva bih predsjednica bila, što bih učinila drugačije i što bi to značilo našoj zemlji i svijetu", rekla je bivša njujorška senatorica.

"Tko god pobijedi na sljedećim izborima, imat će velik zadatak, morat će ispraviti sve što je uništeno", rekla je nekadašnja američka prva dama.

Na ponovni upit hoće li ući u utrku u posljednjem trenutku, Clinton ponavlja: "Kao što sam već rekla, nikad, nikad, ali nikad ne reci nikad".

"Pod velikim sam pritiskom od brojnih ljudi da razmislim o tome", zaključila je Clinton.

"Njezino je vrijeme došlo i prošlo"

Profesorica Nichola Gutgold sa Sveučilišta u Pensilvanyji, koja proučava tematiku žena u politici, o čemu je napisala više knjiga, među ostalim i "Zašto je Hillary Clinton pobijedila 2008." za DNEVNIK.hr kazala je kako ne vjeruje da će se Clinton ponovno kandidirati.

"Mislim da neće. Mislim da je Hillary Clinton javna službenica koja razumije da je njezino vrijeme služenja došlo i prošlo u ulogama koje je obnašala. Mislim da neće nestati iz javnog života, bitna je američka patriotkinja i bivša državna tajnica. Vidjet ćemo je u američkom javnom životu, ali bi me iznenadilo da se ponovno kandidira za predsjednicu", kazala je Gutgold. (M.R./Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju