Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt istaknutog militanta

NAJAVILI ODMAZDU 'BEZ OBZIRA NA POSLJEDICE' 'S pravom bi trebali biti zabrinuti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa libanonskog Hezbolaha kazao je u nedjelju da je Izrael počinio pogrešku ubivši istaknutog militanta Samira Kantara u Siriji prošli tjedan, poručivši da je odmazda za njegovu smrt neizbježna, bez obzira na posljedice.

Sajed Hasan Nasralah rekao je da bi se Izraelaci trebali pripremiti za odgovor bilo u ili izvan zemlje. 'Izraelci bi s pravom trebali biti zabrinuti... Trebali bi biti zabrinuti duž granice, u Izraelu i izvan', rekao je.

Pročitajte i ovo Izraelska vojska - 6 Otvara se nova fronta? Izrael objavio da je spreman za akciju protiv moćne sile: "Kao što uništavamo Hamas, tako ćemo i njih..." Sukobi Izraela i Hamasa Povijest Hamasa Tko su počinitelji "izraelskog 11. rujna"? Obnavljaju se poput hidre, a ne smatraju ih sve zemlje teroristima

'Odgovor stiže bez obzira na sve ... Ne možemo cionistima oprostiti prolijevanje naše mudžahedinske krvi ... bilo gdje u svijetu', rekao je.

Izrael je pozdravio Kantarovu smrt, ali nije potvrdio da je izveo zračni napad u kojem je on ubijen.

Kantar je bio u zatvoru u Izraelu zbog svoje uloge u napadu u Izraelu 1979. u kojem je poginulo četvero ljudi dok je bio član jedne palestinske militantne skupine. Vraćen je u Libanon 2008. u zamjeni zatvorenika s Hezbolahom, kojemu se tada pridružio.

Nasralah je prvi put priznao da je Kantar imao ključnu ulogu u organizaciji 'narodnog otpora' u Siriji protiv izraelskih planova na Golanskoj visoravni. Hezbolah se bori na strani sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Njegova sve veća vojna uloga u tom strateški važnom području smetala je Izraelu, rekao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene