Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Snimio izviđački zrakoplov?

Hezbolah objavio ‘izraelske snimke’ mjesta Haririjeva ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libanonski Hezbolah objavio je, kako tvrdi, izraelske snimke mjesta ubojstva bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja prije same drame, no pokret je istaknuo da ipak ne posjeduje ‘čvrste’ dokaze koji bi optužili Izrael.

Snimke su objavljene tijekom govora vođe Hezbolaha, Hasana Nasralaha, koji se putem videokonferencije obratio novinarima i političarima okupljenima u Hezbolahovoj zgradi na jugu Bejruta.

Pročitajte i ovo napad Izraela na Libanon krvavi sukob Izrael žestoko napao Libanon, ubijena žena i njezino dvoje djece, Hezbolah poručio: "Ovo neće proći bez odgovora" Ilustracija Odgovor na napad na bazu U Iraku ubijen visoki zapovjednik Kataib Hezbolaha: Osveta za smrt američkih vojnika

Šeik Nasralah rekao je da je snimke snimio izviđački zrakoplov MK, koji je njegov pokret ‘presreo’. ‘Kada se rade snimke te vrste, to je obično uvod u neku operaciju’, rekao je.

Snimke prikazuju ceste u blizini parlamenta u središtu Bejruta, zatim rezidencije bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja kao i one duž mora pored kojeg je ubijen. Na njima nema datuma i ne nose nikakvu izraelsku oznaku.

Šeik Nasralah rekao je kako ne posjeduje ‘čvrste’ dokaze o upletenosti Izraela u to ubojstvo, ali i da bi ti ‘podaci’ mogli pomoći da se utvrdi istina. Šeik Nasralah je 3. kolovoza prvi put izravno optužio Izrael da je ubio Haririja i tada obećao da će objaviti ‘elemente’ koji na to ukazuju.

Rafik Hariri, bivši premijer koji je postao protivnikom hegemonije Damaska u Libanonu, ubijen je s još 22 osobe u eksploziji automobila-bombe u Bejrutu 14. veljače 2005. UN je 2007. uspostavio Poseban sud za Libanon kako bi istražio to ubojstvo. Sud bi optužnicu trebao objaviti između rujna i prosinca, rekao je njegov predsjednik Antonio Cassese. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene