Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umirovljeni francuski tesar ovoga je tjedna zamalo uspio postati prvi čovjek s jednom rukom koji je preplivao La Manche, ali je od svog pokušaja morao odustati nadomak francuske obale.


Olivieru Desmetu (56) lijeva je ruka morala biti amputirana 1976. godine nakon motociklističke nesreće. Desmet je agenciji Reuters rekao da je zadnjih pet godina sanjao kako će preplivati 35 kilometara široki kanal.

Vezani članci Slika nije dostupna Ponovno otvoren promet kroz tunel ispod La Manchea Slika nije dostupna Nastavljen teretni promet ispod La Manchea

"Za mene je ovo veliki uspjeh, a nipošto ne neuspjeh", rekao je Desmet koji je morao odustati od pothvata jer su ga snažne struje odvukle s planirane rute.

Desmet je rekao da je plakao dok se uspinjao na prateći brod jer je "imao još mnogo energije, iako je proveo 14 i pol sati u moru".

Francuz je rekao da je trenirao osam mjeseci ta da se ustrajno hranio čipsom i pivom kako bi stvorio naslage masnog tkiva potrebne da izdrži hladne vode La Manchea. Desmet je, međutim, rekao da ne zasad razmišlja o novom pokušaju plivanja preko kanala.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju