Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Otkupnina od četiri milijuna dolara izbačena je u nedjelju iz helikoptera na na palubu kineskog broda kojeg su sredinom listopada oteli somalski gusari, prenijela je agencija Reuters koja je u kontaktu s jednim od gusara na brodu.


Oteti teretni brod De Xin Hai, na kojem se nalazi 25 članova posade, prevozio je 76 tisuća tona ugljena iz Južne Afrike u indijsku luku Mundra, kad su ga u Indijskom oceanu, oko 700 milja istočno od Roga Afrike oteli gusari. 'Helikopter je izbacio otkupninu na brod. Primili smo četiri milijuna dolara. Nadamo se da ćemo se iskrcati za nekoliko sati' , rekao je Hasan, jedan od gusara, u telefonskom razgovoru s agencijom Reuters.

>>Somalski gusari oteli grčki supertanker

'Posada je sigurna i, premda će biti oslobođena tek za nekoliko dana, vrlo sretna', dodao je gusar. Iako je više zemalja, među kojima i Kina, poslalo ratne brodove da patroliraju u Adenskom zaljevu i vodama oko Somalije, gusari su nastavili otimati brodove, samo sada djeluju sve dalje od obale. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Hrvatski kapetan koji je spasio kruzer od gusara stigao u Dubrovnik Slika nije dostupna Zarobljeni somalski gusari su mrtvi