Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sjednica u Mostaru

HDZ 1990. poziva na zajednički ustroj općinskih vlasti s HDZ-om BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo HDZ-a BiH naložilo je na nižim stranačkim organizacijama da zajednički ustroje vlast u općinskim vijećima zajedno s HDZ-om BiH, priopćeno je nakon sjednice održane u Mostaru.

'Predsjedništvo traži od općinskih odbora da pregovaraju s općinskim odborima HDZ BiH o uspostavi općinskih vijeća', navodi se u priopćenju HDZ-a 1990. Po navodima iz ove stranke, općinskim organizacijama je sugerirano da dva HDZ-a zajednički traže partnere u sredinama gdje ove dvije stranke nemaju većinu u općinskim vijećima.

>> Komarica: Katolička crkva u BiH u najgoroj situaciji u cijeloj Europi

Predsjedništvo HDZ-a 1990 je također, uoči sastanka šest vodećih političkih stranaka u BiH, utvrdilo stajališta u kojima traže da vlasti BiH prioritetno provedu Mapu puta koja jamči oklanjanje zapreka prema Europskoj uniji. 'Predsjedništvo je prioritetno naglasilo postizanje dogovora o Mapi puta iz Bruxellesa, euroatlantskih integracija i rekonstrukcije izvršne vlasti Federacije BiH', stoji u priopćenju HDZ-a 1990.

Čelnici dva HDZ-a u BiH Dragan Čović i Božo Ljubić su nakon jučerašnjeg sastanka najavili da će se na sastanku zakazanom za utorak u Mostaru šest vladajućih stranaka koje, uz dva HDZ-a, čine SNSD, SDP BiH, Savez za bolju budućnost BiH i SDS najvjerojatnije dogovoriti način biranja izaslanika za gornji dom državnog Parlamenta, što je jedan izu uvjeta iz Mape puta koju su vlasti BiH postigle s Europskom komisijom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene