Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA HAVAJIMA

Uragan poharao "raj na zemlji": Stanovnici zatvoreni u kućama zbog odrona i poplava, proglašeno izvanredno stanje

Havaji na udaru jakih uragana (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Havaji na udaru jakih uragana (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Havaji na udaru jakih uragana (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Havaji na udaru jakih uragana (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Havaji na udaru jakih uragana (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Havaji na udaru jakih uragana (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Havaji na udaru jakih uragana (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Havaji na udaru jakih uragana (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Havaji na udaru jakih uragana (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Havaji na udaru jakih uragana (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Brock Long, savezna agencija za upravljanje u hitnim slučajevima (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Američka savezna država Havaji na udaru je uragana Lane. Na otocima su već nastale velike poplave i odroni, dok vjetrovi dosežu jačinu od 200 kilometara na sat.

Predsjednik Donald Trump ranije je proglasio izvanredno stanje. Na nekim od otoka u tijeku su evakuacije. Stanovnicima i brojnim turistima savjetuje se da ne izlaze na otvoreno, a ceste su zatvorene. Zasad nema izvještaja o ozlijeđenima.

Pročitajte i ovo Epicentar potresa na Havajima Muana Loa Najveći vulkan na svijetu pogodio potres, stanovnici uznemireni: "Jako nas je uzdrmalo. Zatresla su se sva stakla" Uragan na Havajima (Foto: AFP) Proglašeno izvanredno stanje Havajima se približava uragan Lane, na otoku poplave i odroni tla: "Ljudi u panici toče gorivo u automobile i kanistre i odlaze"

Havaji na udaru jakih uragana (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Havaji na udaru jakih uragana (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Brock Long iz savezne agencije za upravljanje u hitnim slučajevima rekao je: "Ovo neće završiti u sljedeća 24 sata. Nevrijeme će biti s nama idućih četiri do pet dana i na otok će nastaviti donositi vjetrove, velike valove, kao i obilne kiše".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene