Keith Brock, stanovnik havajskog Velikog otoka na kojem je 26 domova uništeno u vulkanskoj erupciji, šokirao se prizorom koji ga je dočekao kada je u nedjelju posjetio svoj dom.

Galerija


U dvorištu ga je naime dočekala crvena lava koja je letjela u zrak. Brock je "užarenu fontanu" snimio s oko 30 metara udaljenosti, a snimku je objavio na Facebooku.

Vezani članci Renovacija Iskoristili izolaciju za renovaciju, pogledajte što se sve može napraviti uz malo truda Otvorila se zemlja Ispred kuće im se otvorila zemlja, nisu ni slutili što će sve pronaći u dubini

"Zvuk je bio zaglušujući, poput 100 teretnih vlakova", rekao je Brock za Reuters. Dodao je kako je tlo poskakivalo gore-dolje, zbog čega mu je bilo teško držati kameru mirno.

Njegova kuća jedna je od uništenih u erupciji vulkana Kilauea. Najmanje je 26 domova uništeno nakon što se desetak pukotina otvorilo u zemlji kao posljedica vulkanskih aktivnosti.

Nedavna erupcija vulkana Kilauea koji je izbacivao lavu u blizini naseljenog dijela otoka dovela je do evakuacije oko 1700 ljudi.