Keith Brock, stanovnik havajskog Velikog otoka na kojem je 26 domova uništeno u vulkanskoj erupciji, šokirao se prizorom koji ga je dočekao kada je u nedjelju posjetio svoj dom.

Galerija


U dvorištu ga je naime dočekala crvena lava koja je letjela u zrak. Brock je "užarenu fontanu" snimio s oko 30 metara udaljenosti, a snimku je objavio na Facebooku.

Vezani članci Renovacija Iskoristili izolaciju za renovaciju, pogledajte što se sve može napraviti uz malo truda Slika nije dostupna VIDEO Prirodni fenomen koji se 'šulja' i uništava sve pred sobom

"Zvuk je bio zaglušujući, poput 100 teretnih vlakova", rekao je Brock za Reuters. Dodao je kako je tlo poskakivalo gore-dolje, zbog čega mu je bilo teško držati kameru mirno.

Njegova kuća jedna je od uništenih u erupciji vulkana Kilauea. Najmanje je 26 domova uništeno nakon što se desetak pukotina otvorilo u zemlji kao posljedica vulkanskih aktivnosti.

Nedavna erupcija vulkana Kilauea koji je izbacivao lavu u blizini naseljenog dijela otoka dovela je do evakuacije oko 1700 ljudi.