Keith Brock, stanovnik havajskog Velikog otoka na kojem je 26 domova uništeno u vulkanskoj erupciji, šokirao se prizorom koji ga je dočekao kada je u nedjelju posjetio svoj dom.

Galerija


U dvorištu ga je naime dočekala crvena lava koja je letjela u zrak. Brock je "užarenu fontanu" snimio s oko 30 metara udaljenosti, a snimku je objavio na Facebooku.

Vezani članci Otvorila se zemlja na Havajima: Vulkan Kilaeua i dalje prijeti kućama, do sada uništeno 26 domova (Screenshot Reuters/Paradise Helicopters) Dramatične snimke s "raja na Zemlji": Lava na Havajima izlazi i iz pukotina u tlu, evakuirane stotine ljudi Kupola od lave uočena na Havajima 11. listopada 1969. godine (Foto: J.B. Judd/USGS) Fotografija "vatrene kugle" visoke gotovo 20 metara zapanjila internet

"Zvuk je bio zaglušujući, poput 100 teretnih vlakova", rekao je Brock za Reuters. Dodao je kako je tlo poskakivalo gore-dolje, zbog čega mu je bilo teško držati kameru mirno.

Njegova kuća jedna je od uništenih u erupciji vulkana Kilauea. Najmanje je 26 domova uništeno nakon što se desetak pukotina otvorilo u zemlji kao posljedica vulkanskih aktivnosti.

Nedavna erupcija vulkana Kilauea koji je izbacivao lavu u blizini naseljenog dijela otoka dovela je do evakuacije oko 1700 ljudi.