Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon povijesnog razgovora

'Smrt Americi': Iranskog predsjednika gađali cipelama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hasan Rohani jučer je razgovarao s predsjednikom Barackom Obamom. Danas su ga dočekali usklici, ali i pogrdni povici, a bio je napadnut i cipelama.

Iranskoga predsjednika Hasana Rohanija u subotu je ujutro, po povratku s petodnevnog posjeta New Yorku gdje je razgovarao s američkim predsjednikom Barackom Obamom, u zračnoj luci Teheran dočekalo nekoliko stotina pristalica, ali i skupina protivnika koji su izvikivali 'smrt Americi' i 'smrt Izraelu', prenosi France presse.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas Sergej Lavrov Pozvao na oslobađanje svih talaca "To je izravna prijetnja međunarodnom miru": Lavrov oštro osudio napade Britanije i SAD-a

U zračnoj luci okupilo se između 200 i 300 Rohanijevih pristalica, a u trenutku kada je pokraj njih prolazilo predsjednikovo vozilo viknuli su mu: 'Rohani, hvala ti', No mladić iz grupe njegovih Rohanijevih protivnika prema predsjednikovu je automobilu zavitlao cipelu, ne uspijevši ga pogoditi.

Iranski tisak u subotu pohvalno piše o 'povijesnome' telefonskom razgovoru između iranskog predsjednika i američkog predsjednika Baracka Obame, ističući kako je 'okončan tabu star 35 godina'.

'Povijesni trenutak na odlasku iz New Yorka, telefonski razgovor Obame i Rohanija', piše na naslovnici reformatorski list Arman dodajući kako je 'svijet ostao zapanjen' Rohanijevom diplomatskom aktivnošću, a 'mediji šokirani telefonskim razgovorom'.

>> PRVI PUT NAKON 1979.: Halo, gospodine predsjedniče!

'Ovo je završetak tabua starog 35 godina', piše list, dodajući kako su Teheran i Washington odnose prekinuli 1980. te da je riječ o prvome kontaktu na ovoj razini između dviju zemalja.

'Povijesni kontakt na odlasku', piše preko cijele stranice list Etemad koji objavljuje i foto montažu dvojice predsjednika jednog pored drugog. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene