Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Haniyeh i Abbas pozivaju Palestince na jedinstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamistički premijer Ismail Haniyeh kazao je u utorak da će palestinski narod "ostati ujedinjen" te da neće upasti u zamku unutarnjih borbi.

- Taj će narod ostati ujedinjen u odnosu na okupaciju i agresiju i neće ga omesti unutarnje borbe, kazao je Haniyeh u televizijskom govoru u Gazi.

Pročitajte i ovo Prosvjed na UCLA-u Studenti ne odustaju VIDEO/FOTO Noć kaosa na američkim sveučilištima: Policija upala u kampove, stotine prosvjednika uhićene Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u Neredi zbog Gaze VIDEO/FOTO Kaos na sveučilištu: Sukobili se prosvjednici, u sve se umiješala i policija

- Naš će narod vratiti stvari na pravo mjesto i usredotočiti se
ponovno na svoj cilj kako bi dobio slobodu i svoja prava, kazao je on.

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas pozvao je oružane frakcije da prekinu borbe i "ubojstva" kako bi se "spasilo palestinsko nacionalno jedinstvo".

- Kao predsjednik palestinskog naroda pozivam sve bez iznimke na prekid vatre i ubojstava kako bi se spasilo naše jedinstvo, kazao je Abbas u priopćenju predsjedništva u Ramallahu, na Zapadnoj obali.

- Dijalog je jedino sredstvo za postizanje ciljeva, dodao je
predsjednik palestinske samouprave.

Šest Palestinaca ubijeno je u utorak u novom naletu nasilja između Fataha i Hamasa u Gazi. Time je broj Palestinaca ubijenih u međupalestinskom nasilju u pojasu Gaze porastao na jedanaest od subote navečer, ubrzo nakon objave odluke predsjednika Abbasa o prijevremenim izborima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene