Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrhovni iranski vođa izjavio je, na nuklearnoj konferenciji u Teheranu, da je američko nuklearno oružje sredstvo za provođenje terora i zastrašivanja.


Ajatolah Ali Hamenei rekao je da Amerika poziva na neširenje nuklearnog oružja, dok istovremeno zadržava svoje. Prema iranskim medijima, dvodnevna konferencija okupila je predstavnike 60 zemalja, kao i međunarodnih institucija i nevladinih organizacija.

Vezani članci Automobili zarobljeni zbog velikih poplava VIDEO Dramatični prizori potopljenih automobila, izbezumljeni vozači traže pomoć: "Moj Bože, ovo je užasno" Američka vojska ostavila mnogo opreme u Afganistanu - 4 FOTO Amerikanci iza sebe ostavili i desetke radnih pasa, grupe za zaštitu životinja zgrožene: "To je smrtna presuda za njih"

Konferencija je protuteža nedavnom summitu u Washingtonu na kojem su čelnici 41 zemlje razgovarali o nuklearnoj sigurnosti. Predsjednik Barack Obama na nju nije pozvao Iran, za koji Washington strahuje da civilni nuklearni program koristi kao pokriće za razvoj nuklearnog arsenala. (Hina)