Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hakeri su provalili u računalni sustav američkog Senata tijekom vikenda što je dovelo do pregleda svih njegovih internetskih stranica, objavila je služba sigurnosti Senata.


Hakerska skupina pod imenom Lulz Security provalila je u javnosti dostupan dio senatske internetske stranice ali nije uspjela probiti zaštitu i ući u osjetljiviji dio mreže, priopćila je služba sigurnosti. Unatoč provali nisu ugrožene individualne informacije senatora, rekla je služba.

Lulz, koji je ranije upao u Sonyjevu internetsku stranicu, provalu u senatski sustav obznanio je jučer objavivši online popis dokumenata koji ne izgledaju povjerljivi ali ukazuju da su hakeri bili u senatskoj računalnoj mreži.

'Ne volimo mnogo američku vladu', rekao je Lulz u svojoj objavi. 'Ovo je mala objava samo za zabavu nekih internih podataka sa stranice Senate.gov - je li ovo objava rata gospodo? Problem?' Te riječi aludiraju na izvješća kako je američka vojska odlučila da bi mogla na cyber napade iz stranih zemalja odgovoriti vojnom silom. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Republikanci preuzeli kontrolu nad američkim Senatom Slika nije dostupna Srušio CIA-u, a 4 godine nije izašao iz svoje kuće