Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vole američku vladu

Hakeri provalili u računalni sustav američkog Senata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hakeri su provalili u računalni sustav američkog Senata tijekom vikenda što je dovelo do pregleda svih njegovih internetskih stranica, objavila je služba sigurnosti Senata.

Hakerska skupina pod imenom Lulz Security provalila je u javnosti dostupan dio senatske internetske stranice ali nije uspjela probiti zaštitu i ući u osjetljiviji dio mreže, priopćila je služba sigurnosti. Unatoč provali nisu ugrožene individualne informacije senatora, rekla je služba.

Lulz, koji je ranije upao u Sonyjevu internetsku stranicu, provalu u senatski sustav obznanio je jučer objavivši online popis dokumenata koji ne izgledaju povjerljivi ali ukazuju da su hakeri bili u senatskoj računalnoj mreži.

'Ne volimo mnogo američku vladu', rekao je Lulz u svojoj objavi. 'Ovo je mala objava samo za zabavu nekih internih podataka sa stranice Senate.gov - je li ovo objava rata gospodo? Problem?' Te riječi aludiraju na izvješća kako je američka vojska odlučila da bi mogla na cyber napade iz stranih zemalja odgovoriti vojnom silom. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imaju oba doma Kongresa Republikanci preuzeli kontrolu nad američkim Senatom Slika nije dostupna Pati od agorafobije Srušio CIA-u, a 4 godine nije izašao iz svoje kuće

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene