Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meta napada

Hakeri napali švicarsko ministarstvo vanjskih poslova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova bilo je meta informatičkog napada nepoznatih osoba koje su korištenjem posebnog programa htjele dobiti tražene informacije, priopćilo je ministarstvo u ponedjeljak.

Upad u informatički sustav Saveznog departmana za vanjske poslove (DFAE) otkrili su u četvrtak informatičari ministarstva i Microsofta. Napad je djelo ‘stručnjaka’, tvrdi DFAE koji ističe da je špijunski program bio ‘dobro skriven’. Stručnjaci ministarstva trebaju utvrditi ima li štete na informatičkom sustavu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ne slažemo se s odlukom Švicaraca' Ministarstvo vanjskih poslova stalo na Thompsonovu stranu Slika nije dostupna Uputili notu Sloveniji MVPEI oštro odbacuje slovenske navode

DFAE je usto poduzeo mjere kako bi spriječio prenošenje podataka izvan ministarstva i zloporabu informatičke infrastrukture od trećih osoba. Od četvrtka ‘suradnici DFAE-a neće moći koristiti internet neko vrijeme, ali mogu koristiti unutarnju mrežu’, dodao je glasnogovornik ministarstva Georg Farago. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene