Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Telekomunikacijski operater

Haker ukrao podatke dva milijuna klijenata Vodafonea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haker je ukrao imena, adrese i bankovne račune oko dva milijuna njemačkih klijenata Vodafonea kojima prijeti opasnost da kriminalci otkriju i ostale informacije, kao što su zaporke, upozorila je ta telekomunikacijska kompanija u četvrtak.

Vodafone, koji u Njemačkoj ima oko 32 milijuna klijenata, kaže da haker, koji se spojio na jedan od tvrtkinih servera, nije uspio ukrasti zaporke i sigurnosne kodove.

'Gotovo je nemoguće pomoću ukradenih podataka izravno pristupiti bankovnim računima oštećenih klijenata', stoji u priopćenju tog telekomunikacijskog operatera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rješenje za probleme Dolazi univerzalni punjač za mobitele, MP3 playere i tablete Slika nije dostupna MP4-12C GT3 McLaren stvara novu trkaću legendu

>> Hakeri nagradili Palestinca koji je hakirao Zuckerbergov profil!

Međutim, Vodafone upozorava svoje korisnike da bi hakeri mogli pokrenuti nove napade i pomoću lažnih elektroničke pošte navesti ih da im otkriju dodatne pojedinosti.

Izvor blizak tvrtki navodi da je pokrenuta istraga nad osobom koja je radila kao ugovorni suradnik na administratorskom sustavu Vodafonea. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene