Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekoliko tisuća eura

Haker iz Hrvatske ukrao donacije za bolesnu srpsku djecu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati muškarac ukrao je novac s humanitarnog računa za djecu iz Srbije oboljelu od Battenove bolesti.

Donacije za djecu, koja su na liječenju u Kini, stizale su iz inozemstva, a kradljivac ih je preusmjeravao na svoj račun. Krađa je otkrivena kada je jedna Švicarka primijetila da njezinih 300 franaka nije stiglo na račun za pomoć djeci te je o tome obavijestila policiju.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Ilustracija Budite oprezni! Htjeli se obogatiti pa ostali bez velikog iznosa: Nasjeli na prastaru foru prevaranata koja gotovo uvijek upali

>> Prevaranti na zadarskom području ne prezaju ni pred čim

Srećom, radi se samo o jednom od računa, a šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća eura, piše Pressonline. Hakirani račun otvoren je u Hrvatskoj, na ime oca jednog od oboljelih dječaka, jer plaćanje PayPalom nije dostupno u Srbiji.

'Ne znamo koliko nam je točno novca ukradeno jer smo krađu primijetili tek nakon prijave gospođe iz Švicarske. Policija nam je rekla da je novac uzimao haker iz Hrvatske', ispričao je šokirani otac. Stručnjaci upozoravaju da PayPal treba izbjegavati jer nije siguran za prikupljanje donacija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene