Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka njihova 4-godišnjeg djeteta

Hadžić želi da ga posjeti i ljubavnica, no ona se premišlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se najavljivalo kako će Gorana Hadžića, na njegov zahtjev, sutra posjetiti i 'drugi dio obitelji', tj. ljubavnica s kojom ima 4-godišnje dijete, ona još nije odlučila želi li ga posjetiti.

Goran Hadžić jučer je od suda zatražio da vidi obje obitelji, a danas mu je ispunjen dio želje. Posjetili su ga supruga Živka, sin Srećko i sestra Goranka. Sutra bi ga trebao posjetiti i brat, a kćer ga, doznajemo, neće posjetiti jer je u 8. mjesecu trudnoće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Usprkos ljetnoj stanci Haag spreman za Hadžića Slika nije dostupna Sastanak užeg kabineta Vlade Kosor: Logično je tražiti izručenje Hadžića Hrvatskoj

Njegov sin Srećko je nakon posjeta ocu rekao kako ga nije vidio 7 godina. 'Promijenio se, ali prepoznao bih ga', kazao je kratko Srećko Hadžić te dodao kako je njegov otac zdrav i da se dobro osjeća.

Obitelj je Hadžiću na sud donijela torbu s garderobom i odijelo.

A iako su neki mediji izvještavali kako je Hadžića posjetila i ljubavnica, to je ubrzo demantirano. Naime, kada je danas na Specijalni sud došla nepoznata žena s malim djetetom, među zaposlenima na sudu došlo je do pomutnje, jer je u zgradi još bila Hadžićeva supruga, pa se strahovalo od slučajnog susreta supruge i ljubavnice i moguće neugodne situacije, piše Blic. Ispostavilo se da se radi o lažnoj uzbuni, odnosno da spomenuta žena s djetetom nema nikakve veze s Hadžićem.

Blic piše i kako su sve manje šanse da Hadžića na Specijalnom sudu posjeti ljubavnica s kojom 4-godišnje dijete. Iako Hadžić i dalje inzistira da ga posjeti, ona se navodno, premišlja. Pitanje je, pišu, i kako bi se njezin dolazak realizirao, jer bi Hadžića sutra ponovno trebali obići supruga i sin, nakon čega bi već mogao biti isporučen Haaškom sudu.

Hadžić je, pišu srpski mediji, tijekom sedam godina u bijegu po selima Fruške gore održavao izvanbračnu ljubavnu vezu, a s ljubavnicom je navodno jedno vrijeme proveo i u Rusiji. U posljednjim mjesecima skrivanja Hadžić navodno nije bio u kontaktu niti s jednom obitelji.

Hadžićev odvjetnik Toma Fila demantirao je da je Hadžić pokušao prodati vrijednu sliku 'Portret muškarca' talijanskog slikara i kipara Amedea Modiglianija. 'Nikakvog Modiglianija nema niti ga je prodavao, a da ga je prodao ne bi ni bio uhvaćen', kazao je Fila koji je ponovno demantirao i da je Hadžić imao kod sebe lažne dokumente i pištolj te da je radio za hrvatsku obavještajnu službu: 'Da je radio za njih, to bi mi olakšalo obranu', uz smijeh je kazao Fila.

Srbijanska vlada je objavila kako će objaviti imena Hadžićevih pomagača, a gotovo istovremeno, na slobodu je već jučer pušten i pomagač koji je uhićen zajedno s Hadžićem. 

Od odlaska u Haag, Hadžića dijeli samo potpis ministrice pravosuđa. Danas se naime, u pisanoj formi odrekao prava na žalbu na odluku o izručenju Haagu. No, njegov odvjetnik još nije predao svoj potpis.

'Nakon što potpišemo, Hadžić može u Haag. Sutra ujutro ćemo potpisati suglasnost', kazao je večeras Fila, koji je time vjerojatno Hadžiću želio dati još malo vremena da se vidi s obitelji. 

Kad predaju potpise čeka se potpis ministrice pravosuđa na nalogu za izručenje. Tek tada će biti ispunjeni svi uvjeti za njegovo izručenje Haagu.

Zamjenik tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je danas da dokumenti o izručenju još nisu poslani u Ministarstvo pravosuđa te naglasio da odluka o izručenju neće biti poznata iz sigurnosnih razloga. U Haag će biti izručen uz iste sigurnosne mjere kao i Ratko Mladić i Radovan Karadžić.

Hadžićev odvjetnik Toma Fila očekuje da neće biti izručen do sutra navečer kako bi mu se omogućio susret sa članovima obitelji koji ga do sada još nisu posjetili. Fila je rekao i da će Hadžića u Haagu, na početku procesa, zastupati odvjetnik Vladimir Petrović.

U međuvremenu, Haaški sud je izvijestio da će sudac u procesu protiv Gorana Hadžića biti zamjenik predsjednika suda, sudac O-Gon Kwon.

Goran Hadžić optužen je za zločine protiv čovječnosti, kršenje zakona i običaja ratovanja. Optužnica ga tereti 'za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu u Hrvatskoj od lipnja 1991. do prosinca 1993. na čijem čelu je bio Slobodan Milošević, a čiji je cilj bio prisilno i trajno uklanjanje nesrpskog stanovništva s približno trećine teritorija Hrvatske, i progone i ubojstva Hrvata i drugih ne-Srba u Vukovaru, Dalju, Erdutu, Lovasu i selu Klisa'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene