Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najvrijedniji ratni plijen

Hadžić ulovljen jer je pokušao prodati vrijednu sliku - policajcu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znalo se da Hadžić priprema bijeg, da su mu potrebni novci i tako mu je pripremljena zamka, obznanjuje danas list 'Repubblica' pod naslovom 'Ulovljen posljednji ratni zločinac Balkana'.

Goran Hadžić je htio prodati navrijedniji ratni plijen, sliku 'Portret muškarca' talijanskog slikara i kipara Amedea Modiglianija, ali ga je ta namjera koštala uhićenja. Kupac Modiglianija je, zapravo, bio policijski agent.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šprlje o Hadžićevim suradnicima KAO I NACISTE 'Gonit ćemo ih "dokle god smo mi živi i dokle god su oni živi' Slika nije dostupna Sastanak užeg kabineta Vlade Kosor: Logično je tražiti izručenje Hadžića Hrvatskoj

Znalo se da Hadžić priprema bijeg, da su mu potrebni novci i tako mu je pripremljena zamka, obznanjuje danas list Repubblica pod naslovom 'Ulovljen posljednji ratni zločinac Balkana'.

Talijanska glasila posvećuju veliki prostor uhićenju Hadžića, a talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini kaže kako su se nakon tog uhićenja 'Srbiji vrata širom otvorila za ulazak u Europu'. Frattini je naglasio kako 'više nema alibija za negiranje Srbiji statusa zemlje kandidata za ulazak u Europsku uniju' i dodao kako je Italija uvijek vjerovala u sposobnost rada srbijanske službe sigurnosti, koja je, evo, polučila rezultat.

Hadžić je htio pobjeći u neku drugu državu i prodavao je 'blago koje je ukrao u Vukovaru. No, onaj vrijedan Modigliani je, srećom, bio fatalan za njega', zaključuje Repubblica. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene