Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odgođeno je suđenje bivšem generalu bosanskih Srba Zdravku Tolimiru, optuženom za genocid u BiH, koje je trebalo početi 17. prosinca, objavio je u četvrtak Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY).


Suđenje je odgođeno za najmanje dva mjeseca, odredila je sutkinja Kimberly Prost koja predsjeda sudskim vijećem u postupku protiv Tolimira (61), bivšeg visokog zapovjednika vojske Republike Srpske. Izmijenjena optužnica, koja je objavljena 4. studenoga, sadrži nove optužbe, o kojima bi se Tolimir trebao očitovati na ročištu 16. prosinca.

>> Karadžić osporava legitimitet suda za ratne zločine

Vezani članci Željko Komšić Komšić u pismu upućenom EU-u optužio Hrvatsku i Srbiju da se miješaju u unutarnja pitanja BiH Koronavirus u Sarajevu Novi crni rekord unatoč strogim mjerama: Susjedi bilježe najveći broj zaraženih od izbijanja epidemije

Bivši general VRS-a, koji je bio izravno podređen haaškom bjeguncu Ratku Mladiću, odbio se 3. srpnja 2007. izjasniti se o krivnji po prvoj optužnici. Tolimir je optužen za genocid nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice i Žepe 1995. godine.