Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojni udar

Gvinejski premijer odstupio s dužnosti i predao se u vojarni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gvinejski premijer s oko 30 dužnosnika vlade u četvrtak je odstupio s dužnosti i predao se u vojarni vođi vojnog udara koji je time učvrstio nadzor nad tom afričkom zemljom.

Privatna radio postaja Liberte FM uživo je prenosila kako Ahmed Tidiane Souare vođi puča Moussi Camari govori: 'Stojimo Vam na raspolaganju'. Postaja je izvijestila da je Camara potom rekao da su dužnosnici vlade slobodni otići.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Slika nije dostupna Erdogan vojsci: Narod neće prihvatiti destabilizaciju

Souareova majka Aissatou agenciji Associated Press u telefonskom razgovoru je rekla da njen sin više nije premijer i da su on i ostali ministri otišli u vojarni kako bi izbjegli gonjenje.

Souare se nije pojavio u javnosti otkako je Camarina skupina nižih časnika objavila puč u utorak iako je u srijedu rekao da je još uvijek na vlasti.

Souare je služio pod dugogodišnjim gvinejskim diktatorom Lansanom Conteom čija je smrt u ponedjeljak prouzročila politički potres u toj zapadnoafričkoj zemlji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene