Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na putu za SAD

Gvatemala: Pronađena podmornica s pet tona kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gvatemalska mornarica presrela je podmornicu koja je prevozila pet tona kokaina za SAD, priopćila je vojska te srednjoameričke zemlje.

Mornarica je, u suradnji s američkom Agencijom za suzbijanje narkotika (DEA), podmornicu zaustavila u petak u blizini pacifičke obale Gvatemale i uhapsila četvero kolumbijskih državljana, koji su se u njoj nalazili, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Hari Brnad, načelnik PU primorsko-goranske Pronađena uz pomoć psa Rekordna zapljena kokaina: Kako je Dax dilerima iz ruku izbio sto milijuna eura - "Droga je vjerojatno išla u zemlje EU-a" Kokain na podmornici (Foto: AFP) Velika zaplijena Tona kokaina vrijednog 13,5 milijuna dolara pronađena je u podmornici na Pacifiku

'Plovilo ima prostoriju za spavanje, drugu prostoriju u kojoj je smješten motor, i treću koja je bila puna kokaina', izjavio je na konferenciji za novinare glasnogovornik oružanih snaga Byron Gutierrez.

U listopadu 2009. godine, u sličnoj podmornici, oko 175 kilometara od obale Gvatemale, pronađeno je deset tona kokaina. Narko-karteli svake godine dopreme u SAD stotine tona kokaina iz Južne Amerike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene