Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gruzijska policija u četvrtak je priopćila da je spriječila atentat kriminalističke skupine koju podržava Rusija nakon što je pronašla tri bombe u podnožju zgrade u kojoj se nalazi jedna privatna televizijska postaja.


Tri eksplozivne naprave su deaktivirane, a pronađene su u srijedu navečer blizu Imedi TV, televizijske postaje koja je izazvala polemiku u ožujku 2010. nakon emitiranja lažne reportaže o ruskoj invaziji, preciziralo je gruzijsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Isti izvor drži da je bombe postavila skupina čiji su članovi uhićeni posljednjih mjeseci jer su 2010. izveli atentat na veleposlanstvo SAD-a u Tbilisiju i na glavni kolodvor u gradu. Ta skupina je pripremila terorističku kampanju pod vodstvom jednog ruskog časnika, tvrdi gruzijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

>>Gruzija uhitila ruske državljane pod sumnjom da su špijuni

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Val vrućine pogodio Europu: U Gruziji 44 stupnja Slika nije dostupna Tbilisi žali što Moskva nastoji srušiti gruzijski režim

U prosincu prošle godine je gruzijski predsjednik Mihael Saakašvili rekao da su vlasti zemlje spriječile niz terorističkih napada na teritoriju te bivše sovjetske republike, koje su pripremili gruzijski državljani koji rade za Rusiju. Nekoliko osumnjičenih je uhićeno. (Hina)