Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Spremali napad u Tbilisiju

Gruzijska policija spriječila napad na TV postaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijska policija u četvrtak je priopćila da je spriječila atentat kriminalističke skupine koju podržava Rusija nakon što je pronašla tri bombe u podnožju zgrade u kojoj se nalazi jedna privatna televizijska postaja.

Tri eksplozivne naprave su deaktivirane, a pronađene su u srijedu navečer blizu Imedi TV, televizijske postaje koja je izazvala polemiku u ožujku 2010. nakon emitiranja lažne reportaže o ruskoj invaziji, preciziralo je gruzijsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Isti izvor drži da je bombe postavila skupina čiji su članovi uhićeni posljednjih mjeseci jer su 2010. izveli atentat na veleposlanstvo SAD-a u Tbilisiju i na glavni kolodvor u gradu. Ta skupina je pripremila terorističku kampanju pod vodstvom jednog ruskog časnika, tvrdi gruzijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozbiljna prijetnja ili ? Susjedi Rusije na nogama zbog gradnje vojne baze: "Putin će nas uvući u rat!" Slika nije dostupna Obnavljanje odnosa Nakon skoro 5 godina prvi izravni kontakti Tbilisija i Moskve

>>Gruzija uhitila ruske državljane pod sumnjom da su špijuni

U prosincu prošle godine je gruzijski predsjednik Mihael Saakašvili rekao da su vlasti zemlje spriječile niz terorističkih napada na teritoriju te bivše sovjetske republike, koje su pripremili gruzijski državljani koji rade za Rusiju. Nekoliko osumnjičenih je uhićeno. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene