Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća akcija ikad

Rusija pomiče svoje državne granice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusi će pomaknuti granice za potrebe izvođenja najopsežnije sigurnosne akcije u povijesti te zemlje.

Za vrijeme trajanja Zimskih olimpijskih igara Rusija će, iz sigurnosnih razloga, pomaknuti svoje državne granice za 11 km u Abhaziju. Gruzijska vlada izrazila je zabrinutost zbog ovog poteza Rusije, jedne od rijetkih zemalja koja je Abhaziju priznala kao suverenu državu nakon što se ona odcijepila od Gruzije, javlja BBC.

SVE NAPETIJE Olimpijski odbori Mađarske i Slovenije primili terorističke prijetnje!

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Slika nije dostupna Izjava tjedna Gradonačelnik Sočija: Mi smo grad bez homoseksualaca!

Rusi će pomaknuti granice za potrebe izvođenja najopsežnije sigurnosne akcije u povijesti te zemlje. Izvor brojnih prijetnji koje pristižu povodom Olimpijskih u Sočiju ruske sigurnosne snage vide u islamističkim militantima smještenima na Kavkazu.

Abhazijski sigurnjaci patrolirat će uzduž nove granice, stanovnici tih područja u svakom će trenu morati nositi osobne iskaznice kako bi dokazali svoj identitet.

Obama Putinu ponudio pomoć

Američki predsjednik Barack Obama u telefonskom je razgovoru ponudio svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu pomoć kako bi se Zimske olimpijske igre u Sočiju, koje počinju 7. sljedećeg mjeseca, održale u 'miru i sigurnosti', objavila je Bijela kuća.

Posljednjih tjedana islamski militaristi nizom su terorističkih napada zaprijetili sigurnom održavanju ZOI u Sočiju, pa su SAD odlučile poslati dva svoja vojna broda u Crno more kako bi bili spremni pomoći Rusiji u održavanju mira.

Iz Bijele kuće nisu objavili detalje razgovora između Obame i Putina, ali naglašeno je kako su lideri dviju svjetskih sila razgovarali o tome kako unaprijediti zajedničke interese 'uključujući i sigurno održavanje Igara u Sočiju za koje su SAD ponudile svoju punu pomoć'. (T.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene