Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gruzija: Prvi znaci slabosti i raskola gruzijske oporbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedinstvo gruzijske oporbe, poštovano za vrijeme trajanja rusko-gruzijskog sukoba, počinje odavati prve znakove slabosti i političkog raskola, a predsjednik države Mihail Saakašvili suočava s kritikama u vezi s potezima poduzetim za vrijeme krize, koje su do sada izostale.

Strahujući da bi im se mogao prigovoriti manjak patriotizma, pripadnici oporbe i dalje šute, unatoč reputaciji kritičara vlasti i u najmanjoj situaciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozbiljna prijetnja ili ? Susjedi Rusije na nogama zbog gradnje vojne baze: "Putin će nas uvući u rat!" Slika nije dostupna Rivalstvo alfa mužjaka Sakašvili protiv Putina: Preplivao 3,5 kilometra slobodnim stilom

Odnedavno, nakon sukoba s Rusijom koji je snažno odjeknuo u svijetu, okupacija dijela zemlje i moskovsko priznanje separatističkih regija Južne Osetije i Abhazije, počinju se čuti i glasovi koji osuđuju Saakašvilijevu odluku o sukobu.

"Nisu samo Rusi odgovorni za ono što se dogodilo - odgovoran je i Saakašvili. Nije se potrudio izbjeći ovaj strašni sukob", ocijenila je čelnica oporbene stranke "Za jedinstvenu Gruiziju", Eka Besselia.

"Razmatramo različite opcije, posebno potrebu organiziranja prijevremenih izbora, jer ne možemo zamisliti da bi Saakašvili mogao nastaviti i dalje voditi zemlju, nakon što ju je doveo do ovako duboke krize", kazala je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene