Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Veliki problem u BiH

Grupa od 170 migranata prebačena iz centra Ušivak u vojarnu Blažuj, najavljen premještaj još 200 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupa od 170 migranata u petak je iz prihvatnog centra Ušivak kod Hadžića preseljena u vojarnu u Blažuju, javljaju mediji u BiH.

Radi se o migrantima koji su prije Ušivka bili u kampu Vučjak nedaleko od Bihaća. Sljedeći tjedan trebalo bi biti preseljeno još dvije stotine migranata.

Klix javlja da u Blažuju još nije sve spremno za prihvat migranata, no radovi bi trebali biti gotovi do 25. siječnja. Postavljeno je stotinu kontejnera za stanovanje, a završena je i većina radova na 18 zidanih objekata koji su tamo već bili.

Pročitajte i ovo Strani radnici Prvi put suočeni s time Poznata agencija piše o Hrvatskoj: "Napadaju ih, ismijavaju, optužuju da prijete sigurnosti... a trebat će ih čak 500.000" Obilazak granice Postavljeni i ronilački punktovi Dnevnik Nove TV istražio kako izgleda zaštita hrvatske granice: "Migranti podcijene Savu i plove improviziranim čamčićima pa ih drvo potopi"

"Radi se na uspostavi kuhinje i dnevnog boravka. Imamo problema s električnom energijom, a na tome ćemo raditi sljedeći tjedan", kazao je Dražen Rozić iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM). Dodao je da je u Blažuju smješteno 413 migranata, a maksimalni je kapacitet oko 1200 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene