Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u Norveškoj

Grom udario u krdo sobova, poginulo ih više od 300

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 300 divljih sobova poginulo je na jugu Norveške nakon što je u njihovo krdo udario grom.

Tragične snimke dolaze s juga Norveške gdje je 323 divljih sobova poginulo nakon što je u njihovo krdo udario grom. Pet od 323 soba još su bila živa kada su ljudi stigli na mjesto nesreće, ali su bili teško ozlijeđeni zbog čega su usmrćeni.

Pročitajte i ovo Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor" Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

Iz norveške Agencije za prirodu kažu kako nije neobično da grom ubije divlje životinje, no ovako nešto još nisu vidjeli. Jedno od objašnjenja jest da je grom udario u sobove u trenutku dok su svi stajali zajedno u malom prostoru zbog jake oluje.

'Vjerojatno objašnjenje zašto je toliko životinja poginulo je visoka razina vlage na tlu i u zraku', rekao je Olay Strand, istraživač na norveškom Institutu za istraživanje prirode.

Nije još poznato što će se dogoditi s tijelima mrtvih sobova. Jedna od opcija je da ih se ostavi da se raspadnu. 'To je dio prirodne ekologije. Ovo je područje udaljeno od mjesta na kojima žive ljudi', rekao je Kjartan Knutsen iz Agencije za prirodu.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene