Donald Trump na Twitteru se narugao aktivistkinji Greti Thunberg, a ona mu je odgovorila novim opisom na svom profilu na Twitteru.

Galerija


"Čini se kao sretna, mlada djevojka koja se raduje sjajnoj budućnosti. To je tako lijepo vidjeti", napisao je Donald Trump na Twitteru uz snimku govora mlade aktivistkinje Grete Thunberg.

Vezani članci Donald Trump i zastava SAD-a Evo ga, vratio se! Nakon što je suspendiran s društvenih mreža, Donald Trump pronašao način za kontakt sa svojim pristašama Donald Trump u Davosu Trump u Davosu poručio da je vrijeme za optimizam i potpisao Inicijativu za sadnju bilijun stabala

Greti se narugao nakon što je ona u ponedjeljak na summitu UN-a o klimi u emotivnom nastupu optužila svjetske čelnike da su izdali njezin naraštaj time što ne poduzimaju dovoljno u borbi protiv klimatskih promjena. Riječi "kako se usuđujete" ponovila je četiri puta. "Svojim praznim riječima ukrali ste moje snove i moje djetinjstvo", kazala je. "A ja čak spadam među one sretnije, drugdje ljudi pate i umiru."

U tri sata Trump je na svoj status dobio 16.000 odgovora, većinom negativnih. "Donald Trump podbada nedužnu, mladu djevojku. To je apsolutno odvratno", napisao je jedan korisnik.

 

Thunberg nije dugo čekala da mu odgovori. Njegovu izjavu stavila je kao svoj opis na Twiteru. 

"Veoma sretna, mlada djevojka koja se raduje sjajnoj budućnosti", opisala se i oduševila Twitter. 

Klimatska aktivistica Greta Thunberg (Foto: AFP)
Greta Thunberg (Foto:Twitter) Foto: Twitter

"Bravo za tebe", "ti si moja junakinja", "nikad se ne upuštaj u online bitku s tinejdžerom", samo su neki od komentara. 

Thunberg i Trump zatekli su se u ponedjeljak nakratko u istom prostoru kada je on dolazio na klimatski summit. Američki predsjednik prošao je pokraj nje sa svojom pratnjom, a ona ga je gledala nemilim pogledom.

 

 

 

 

.