Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Spasite Antartik'

Greenpeaceovi 'polarni medvjedi' privedeni u Moskvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset pripadnika Greenpeacea od kojih su neki bili prerušeni u polarne medvjede privedeno je u srijedu u okviru prosvjeda ispred sjedišta Gazproma u Moskvi.

'Prosvjed je završio ispred ureda Gazproma. Policija je privela 10 osoba zbog sudjelovanja u nedopuštenom okupljanju', izjavio je pripadnik Greenpeacea Roman Dolgov.

Deset aktivista Greenpeacea zavezalo se ujutro za šatore, četvero prerušeno u polarne medvjede, ispred sjedišta Gazproma u Moskvi, kako bi blokirali pristup tvrtki.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Slovačkoj zbog vladine politike prema Rusiji Jačanje veza s Rusijom Slovaci izašli na ulice, bijesni na premijera: "Akcije Vlade prelaze sve granice!" Vladimir Putin Kremlj prijeti posljedicama Sprema li se prosvjed protiv Vladimira Putina? "To je politička oporuka Navaljnog"

>> EU će istražiti antikonkurentsku praksu Gazproma

Aktivisti iz pet zemalja - Rusije, Njemačke, Austrije, Poljske i Mađarske, uspjeli su blokirati pristup uredima na sat vremena, uzvikujući 'Spasite Arktik!', rekao je Dolgov. 'To je dio svjetske kampanje za spas Arktika. Nastavit ćemo se boriti koristeći se mirnim metodama', dodao je on.

'Duboko uvjerenje ekologa je da naftni razvoj predstavlja fizičko razaranje kontinentalne kore' Arktika, zaključio je Dolgov. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene