Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Grčki veto i dalje prijeti makedonskom ulasku u NATO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makedonski premijer Nikola Gruevski priznao je da bi kandidaturu njegove zemlje za ulazak u NATO mogao blokirati spor s Grčkom o imenu njegove zemlje.

'Spor s Grčkom o službenom imenu Makedonije predstavlja moguću opasnost', priznao je nakon posjeta sjedištu NATO-a dok se Skoplje nada da će biti pozvano pristupiti zapadnom savezu na summitu koji će se održati od 2. do 4. travnja u Bukureštu.

Pročitajte i ovo Nebo u Grčkoj - 3 marsovski prizori FOTO Nestvarni prizori u Grčkoj: Ova nepogoda mogla bi doći i do Hrvatske Slika nije dostupna Susret s Gruevskim Pahor ponudio posredovanje u rješenju makedonsko-grčkog spora

Predstavnici Makedonije, Grčke i UN-a nisu uspjeli napredovati u pitanju službenog imena Makedonije, o čemu se dvije zemlje spore od 1991. godine.

Atena smatra da ime Makedonije pripada njezinom povijesnoj i kulturnoj baštini. Postigli su da Makedoniju međunarodna zajednica naziva 'Bivša jugoslavenska republika Makedonija' i prijeti da će uložiti veto na pristup Skoplja u NATO-u ako se ne postigne kompromis.

'Potrebno je intenzivirati diskusije', naglasio je makedonski
premijer nakon primanja kod predstavnika 26 zemalja NATO-a i glavnog tajnika Jaap de Hoop Scheffera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene