Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Inicijativa radikalno desne stranke Zlatne zore da Grci daruju krv samo sunarodnjacima razljutila je grčke liječnike i zdravstvene vlasti koje su prijedlog okvalificirale kao nehuman i rasistički.


Zlatna zora, koja je na prošlomjesečnim izborima postigla dosad nezabilježene rezultate nakon što je obećala iz Grčke otjerati sve imigrante, polijepila je po Ateni plakate kojima poziva dobrovoljne darivatelje krvi da daruju krv samo za Grke kojima treba pomoć.

'Sve bočice krvi koje prikupimo bit će predane pacijentima koje odaberemo i nikom drugom', objavila je stranka u priopćenju. 'To pravo na odabir ne pripada samo članovima stranke nego svim dobrovoljnim darivateljima krvi'.

>> Grčki političar išamarao suparnicu pred televizijskim kamerama!

Vezani članci Testiranje u Grčkoj Strah od delta-soja: Jedna europska zemlja od danas ima stroža pravila za sve necijepljene, uključujući i djecu stariju od 12 godina Osuđeni čelnici krajnje desne Zlatne zore u Grčkoj - 1 Šef grčke radikalno desne stranke Zlatna zora i njegovi pristaše osuđeni na dugogodišnji zatvor

Stranka koja tvrdi da nije neonacistička kaže da je pokrenula takvu banku krvi u državnoj bolnici u Ateni, no vladini dužnosnici kažu da je to nezakonito. Uprava bolnice priopćila je kako neće biti diskriminacije te da pravila nalažu da sve rezerve krvi budu na raspolaganju svim pacijentima koji je trebaju.

Jedan od najvećih liječničkih sindikata priopćio je kako je ideja stranke 'sumanuta, neznanstvena, ilegalna i rasistička'. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.