Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvori tvrde

Papandreu se povlači, grčki ministar financija formira novu vladu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki premijer George Papandreu se dogovorio odstupiti i pustiti ministra financija Evangelosa Venizelosa da formira koalicijsku vladu kako bi parlament odobrio posljednji paket pomoći Grčkoj, rekli su u petak agenciji Reuters izvori blisko upoznati s dogovorom.

Oni su rekli da je Venizelos dobio podršku čelnika nekih manjih stranka za koaliciju kojoj bi, prije sazivanja prijevremenih izbora u roku od nekoliko mjeseci, bio cilj izbjeći stečaj Grčke. Oni su naglasili da dogovor ovisi o Papandreuovoj potvrdi odstupanja s dužnosti u obraćanju parlamentu u petak prije glasovanja o povjerenju njegovoj socijalističkoj vladi.

'Postoji određena zabrinutost da bi se Papandreu mogao predomisliti u posljednji trenutak te su sve oči usmjerene u njegov govor u parlamentu', rekao je jedan izvor zatraživši da ostane neimenovan. Nova bi vlada vjerojatno isključila glavnu oporbenu stranku Nove demokracije, rekli su izvori.

Venizelos iz vladajuće socijalističke stranke PASOK bio bi premijer nove koalicijske vlade a nije jasno hoće li se ministarstva podijeliti s drugim strankama.

Stvaranjem koalicije bi se izbjegla potreba brzog sazivanja prijevremenih izbora, što bi sigurno dovelo do grčkog stečaja, te daje vrijeme Ateni da pokaže da može ispuniti svoje obveze i zadovoljiti međunarodne zajmodavce. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Osudili navijačko nasilje Reakcija Vlade nakon navijačkih nereda u Grčkoj u kojima je ubijen navijač: "Svjedočimo stravičnim scenama" Slika nije dostupna Parlament izglasao povjerenje Opstala grčka Vlada: 'Ovo nam je zadnja šansa ili ćemo biti prosjaci'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene