Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Syriza raste

Grčki ljevičari ponovno vode u anketama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka ljevičarska oporbena stranka vratila je tijesnu prednost pred vladajućim konzervativcima, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mišljenja objavljeni u subotu.

Po istraživanju agencije Pulse za list 6 Imeres ljevičarsku Syrizu podržava 24 posto Grka, 1,5 posto više nego Novu demokraciju, no to je još uvijek u okviru statističke greške od 2,7 posto. Nova demokracija je na parlamentarnim izborima prošlog lipnja osvojila 29,6 posto glasova a Syriza 26,9 posto.

Pročitajte i ovo Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja" Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku

>> Pomama osiromašenih Grka za besplatnim voćem i povrćem

Nova demokracija Antonisa Samarasa i Syriza, koja se protivi mjerama koje su uvjet međunarodne financijske pomoći Grčkoj, poravnate su u posljednjim istraživanjima javnog mišljenja. "Ovo istraživanje ne pokazuje jasan trend ili smjer a niti jedna stranka ne pokazuje da ima zamah koji bi mogao voditi ozbijnom preokretu", napisao je voditelj Pulsea Yorgos Arapoglou za list.

Nova demokracija zaostajala je mjesecima za Syrizom nakon izbora 17. lipnja ali je u siječnju uspjela preuzeti vodstvo u anketama nakon što je osigurala međunarodnu financijsku pomoć kako bi se izbjegao stečaj zemlje i okončala neizvjesnost oko grčke budućnosti u euru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene