Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ciparske vlasti oduzele su u zračnoj luci grčkom poslovnom čovjeku 500.000 eura koje je u prtljazi pokušao odnijeti natrag u Grčku nakon što su mu ciparske banke odbile otvoriti račun i položiti novac bez dokaza o podrijetlu.


Prema lokalnim medijima on je doputovao na Cipar iz Grčke s gomilom novčanica u apoenima od 200 i 500 eura.

Vezani članci Mliječ su šverceri pakirali u vodu odgovarajuće temperature (Foto: PU Zagrebačka) Zaradili više od 3 milijuna kuna švercom zaštićenih – jegulja: Držali ih u bazenima pa pakirali u PVC vrećice Migranti se skrivaju u dijelove kamiona (Foto: Uprava Carina RS) - 3 Spremni su na sve: Srpski carinici objavili fotografije gdje se sve migranti zavlače u pokušaju prelaska granice

Novac mu je oduzet na carini kad se s gotovinom pokušao vratiti u Atenu. Vlasti istražuju njegove tvrdnje da su ciparske banke odbile prihvatiti gotovinu zbog toga što nije imao dokaza o njegovu podrijetlu niti ga je prijavio carini kad je ulazio u zemlju.

Evo gdje živi najbogatijih 1 posto svjetskog stanovništva!

Zakoni propisuju da se prenošenje svote veće od 10.000 eura preko granice mora prijaviti carini.

Grčka bilježi odljev depozita iz banaka nakon pat pozicije u sporu novih grčkih vlasti i zemalja eurozone oko otplate grčkoga duga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook