Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozdravljenje javnih financija

Grčka traži produženje roka za vraćanje zajma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka pregovara o mogućnosti da produži rok za vraćanje kredita, a isto tako ne odustaje od štednje.

Pregovori se vrše s europskim vjerovnicima kako bi se produžio rok za vraćanje zajma koji je Grčkoj u svibnju odobrila eurozona i Međunarodni monetarni fond. U zamjenu uvest će nove mjere štednje u proračunu za 2011., a svakako odbacuju nemogućnost isplate financijskih obaveza.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci

>> Ispekcije MMF-a i EK-a u Grčkoj, stanje gore nego što se mislilo

>> Izbori u Grčkoj: Novi ispit za Papandreua

Grči premijer George Papandreu izjavio je jučer nakon susreta s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem kako je 'Francuska za produženje roka za vraćanje zajma, što će pomoći Grčkoj i stvoriti povjerenje na tržištima.' Istovremeno je kritizirao drugog velikog vjerovnika Grčke, Njemačku, koju je optužio da je odgovorna za prošlotjedno povećanje kamatnih stopa koje plaćaju Irska i Portugal. Zauzeo se za prebacivanje duga na privatne investitore u slučaju da država ne može ispuniti obveze.

Grčka socijalistička vlada na lokalnim izborima održanima u nedjelju uspjela je sačuvati većinu regija u zemlji. Unatoč provedbi mjera štednje jučer su započeti pregovori o nastavku napora za smanjenje proračunskog manjka 2011. Grčki predsjednik koji je odlučan u namjeri da ozdravi javne financije izjavio je kako se moguće nove mjere neće odnositi na plaća i mirovine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene