Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rudnik Lavrion nesiguran

Grčka traži mjesto za toksični otpad blizu Atene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčke vlasti pokrenule su postupak za preseljenje i osiguravanje približno 150 tona visoko toksičnog otpada nakupljenog u rudniku Lavrion jugoistočno od Atene, koji se koristio do 20. stoljeća, objavilo je grčko ministarstvo okoliša.

Ministarstvo 'surađuje s lokalnim vlastima kako bi pronašlo sigurno mjesto' za taj otpad, naslijeđen iz eksploatacije tih rudnika iz kojih je Atena crpila sredstva u 19. i 20. stoljeću, ističu iz ministarstva.

Po pisanju dnevnika Ethnos, atenski tužitelj zadužen za pitanja okoliša također je otvorio preliminarnu istragu o eventualnim kašnjenjima ili zanemarivanjima u tom projektu, s obzirom na opasnost otpada, uskladištenog u bačvama u zdanju iz 1960. godine.

Vlasti su upozorene istraživanjem atenske Politehničke škole koja je ukazala na krhkost zdanja u slučaju potresa, u zemlji u kojoj je koncentrirano 50 posto seizmičke aktivnosti u Europi, piše Ethnos.

Nekadašnje rudarsko nalazište pretvoreno je u kulturni i tehnološki park, na ulazu u lučki lokalitet Lavrion.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Uvjeti i sigurnost Ministar Grlić Radman nakon posjeta navijačima u zatvoru: "Bilo je dirljivo. Djelovali su zbunjeno, nisu ni svjesni situacije" Radman i Malenica - 1 Sukob navijača Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima: "Nastavljamo se brinuti za uvjete i sigurnost"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene