Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčka policija sukobila se u četvrtak sa radnicima brodogradilišta koji su upali u zgradu ministarstva obrane u Ateni tražeći plaće za koje tvrde da su ih zaradili.


Oko 250 radnika brodogradilišta Hellenic Skaramangas silom su ušli u zgradu i u dvorištu izvikivali "Želimo rješenja, ne otpuštanja". Zapovjednik glavnog stožera, general Mihail Kostarakos, izašao je pred prosvjednike, ali mu oni glasnim zvižducima nisu dali govoriti.

Vezani članci Migrantska kriza - 2 Turska tvrdi kako grčka policija puca na migrante pravim mecima, Atena sve negira Recep Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Predsjednik Erdogan zabranio migrantima prijelaz preko Egejskog mora

>> Bijesni Grci poreznicima daju djecu: 'Prestanite nam ubijati obitelj'

Radnici tvrde da šest mjeseci nisu primili plaću, jer grčka vlada koja se nalazi pred bankrotom nije uplatila sredstva vlasniku brodogradilišta, Abu Dhabi Maru. Poslovanje brodogradilišta ovisilo je o poslovima na modernizaciji grčke ratne mornarice, koja je obustavljena zbog krize.

S obzirom na to da radnici nisu htjeli napustiti ministarstvo, policija ih je sve uhitila nakon primjene fizičke sile. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook