Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajka javni sektor

Grčka: Štrajka javni sektor, zrakoplovi prizemljeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Letovi u i iz Grčke obustavljeni su u četvrtak na četiri sata nakon što su se kontrolori leta pridružili štrajku radnika u javnom sektoru, još jednom u nizu štrajkova protiv najavljenih vladinih reformi.

Svi grčki aerodromi su zatvoreni za međunarodne i domaće letove između podneva i četiri sata poslijepodne po lokalnom vremenu. Odgođeno je 65 međunarodnih i domaćih letova, a upitno je još 130 letova. Ovo je sedmi štrajk po redu od kada je Atena objavila stroge mjere štednje kako bi se borila protiv proračunskog deficita.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi

Štrajku su se pridružili i liječnici pa bolnice primaju samo hitne slučajeve. Danas su zbog štrajka ostali zatvoreni svi vladini uredi, kao i uredi općinskih, poreznih i sudskih vlasti.

Reforme u Grčkoj rezultat su dogovora s EU i Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u zamjenu za paket pomoći u vrijednosti 110 milijardi eura. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene