Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčki radnici vratili su se na posao nakon štrajkova zbog koji su cijeli tjedan bili u zemlji poremećeni promet i usluge, javljaju agencije podsjećajući da su štrajkovi izbili kada je konzervativna vlada konačno usvojila reformu mirovinskog sustava.


Mobilizirani već 16 dana, zbog čega je često dolazila do prekida električne energije, zaposlenici grčke elektroprivrede, javnog poduzeća DEI, odlučili su prekinuti štrajk.

Vezani članci Turizam, ilustracija Počinju pripreme za turističku sezonu: Jedna država provodi brzu kampanju cijepljenja, drugu će turisti moći posjetit već od kraja svibnja Slika nije dostupna Francuski studenti prosvjeduju zbog sveučilišne reforme

Sindikat DEI-a, međutim, poručuje da bitka nije gotova ali će je nastaviti pred grčkim i europskim pravosuđem.

Kako su u štrajku bili i zaposlenici Čistoće, na atenskim se ulicama nakupilo više od 100.000 tona smeće koje se sada počelo odvoziti.

Reforma, koja smanjuje broj mirovinskih fondova sa 133 na 13, ima za cilj potaknuti zaposlenike da nastave raditi i nakon zakonske granice od 65 godina za muškarce i 60 za žene. Reformom se također ograničava odlazak u prijevremenu mirovinu. Nove će se mjere uvoditi postupno.

Glavna sindikalna konfederacija GSEE najavljuje žestoku sudsku bitku.