Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže novac

Grčka počela izvanrednu sjednicu posvećenu dogovoru s EU-om i MMF-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod predsjedanjem premijera Georgea Papandreua grčka je vlada počela izvanrednu sjednicu na kojoj bi trebala potvrditi višemilijunski dogovor s Europskom unijom i Međunarodnim monetarnim fondom o spašavanju zemlje iz duboke financijske krize.

Nakon sjednice vlade, koja je počela u 8.30 sati, očekuje se tiskovna konferencija ministra financija Georgea Papakonstantinua. Očekuje se da će paket pomoći EU-a i MMF-a iznositi 45 milijardi eura samo ove godine, odnosno oko 120 milijardi eura tijekom iduće tri godine. Iznos bi trebali potvrditi ministri financija eurozone u Bruxellesu na sastanku s početkom u 16 sati.

Pročitajte i ovo Ilustracija porast za 2,6 posto Rusko gospodarstvo iznenadilo MMF: "To je ratna ekonomija" Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

>> VIDEO: Nasilje u Ateni, zapalili policajca

Čelnici sindikata se protive oštrim zahtjevima štednje EU-a i MMF-a koji traže ukidanje 13. i 14. plaće, zamrzavanje plaća na tri godine, povećanje PDV-a s 21 na 23 posto i pomicanju mirovinske dobne granice sa 62 na 67 godina. U subotu je u Ateni i Solunu došlo do žestokih sukoba policije i prosvjednika koji ne prihvaćaju najavljene oštre rezove i mjere štednje. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene