Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnik grčke konzervativne oporbe u četvrtak je pozvao na osnivanje prijelazne vlade koja bi vodila zemlju do izvanrednih izbora i dodao da bi sadašnji parlament trebao ratificirati prošlotjedni sporazum o europskoj pomoći Grčkoj.


Antonis Samaras, čelnik Nove demokracije, rekao je da bi šesta tranša pomoći koja bi spasila Grčku trebala što biti dostupna što prije, i prije izbora. Po anketama, Samarasova bi stranka dobila najviše glasova da se sad održe izbori, a on kaže da ne odustaje od toga zahtjeva.

'Tražim formiranje privremene, prijelazne vlade kojoj bi mandat bio isključivo hitno organiziranje izbora. A od ovog parlamenta tražim ratifikaciju paketa pomoći', kaže se u njegovu priopćenju. Vlada premijera Georgea Papandreua na rubu je pada u četvrtak. On je zatražio referendum o paketu pomoći što je izazvalo pobunu u njegovoj stranci i pojačalo strahovanja da će Grčka morati izaći iz eurozone. (Hina)

Vezani članci Hrvatski policajci štitit će grčku granicu Žurna intervencija: Hrvatski policajci od sutra na grčkoj granici Prijeti li nam nova migrantska kriza? - 5 Jačanje pritiska: Iz kojih sve zemalja dolaze migranti i koliko je doista čvrsta istočna granica Hrvatske?