Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

TV i radio signal državne televizije Hellenic Broadcasting Corporation (ERT) od srijede privremeno prestaje s radom.


Prema saznanjima Associated Pressa grčka vladajuća konzervativna stranka obznanila je kako će privremeno obustaviti rad državne televizije i radija bez obzira na prigovore i negodovanje sindikata i koalicijskih partnera.

Vezani članci Slika nije dostupna Što će se dogoditi s grčkom javnom televizijom? Slika nije dostupna Poništena odluka o zatvaranju grčke javne televizije

Glavni glasnogovornik Vlade, Simos Kedikoglou iznenadio je javnost kada je u utorak izjavio kako će se TV i radio signal izgasiti te Hellenic Broadcasting Corporation (ERT) od srijede privremeno prestaje s radom.

>> MMF priznao: Politika štednje u Grčkoj 'nije bila najbolja ideja'

Suspendirano je 2.500 zaposlenika sva dok se tvrtka, što je prije moguće, dovoljno financijski ne oporavi. Upravo zbog toga nije precizno definiran period „gašenja javne televizije“. Ova odluka prije svega ima cilj rezanje troškova kako bi se smanjio vanjski dug.

Kedikoglou opisao je ERT kao „neisplativ projekt“ za sada i nije definirao koliko će radnika biti zbrinuto. Međutim, sindikati ERT-ovih radnika s tri nacionalne,satelitske i radijske mreže odbili su prihvatiti ovu odluku te će i dalje emitirati program.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook