Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Grčka i vjerovnici dogovorili primarni suficit, pregovori se nastavljaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primarni suficit je dogovoren, što dalje?

Predstavnici Grčke i međunarodnih vjerovnika dogovorili su u ponedjeljak temeljni scenarij projekcija primarnog suficita Grčke za 2016. i 2017. godinu, u sklopu širih reformskih uvjeta za novi paket pomoći o kojima se i dalje pregovara, rekao je visoki dužnosnik grčke vlade.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Spomenka Zukanović (Foto: Provjereno) - 2 problemi s nasljedstvom Majka i kći u vrtlogu dugova i ovrha zbog tuđeg kredita: ''Pokojni otac samo je htio da vozim njegov auto''

Dvije strane dogovorile su se o primarnom proračunskom suficitu od 0,5 posto u 2016., te primarnom suficitu od 1,0 posto u 2017., rekao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Prioriteti privatizacije u Grčkoj dugi rok i ulaganja

Prema tom temeljnom scenariju, grčko gospodarstvo bi u 2016. doživjelo pad od 0,5 posto, dok bi u 2017. poraslo za 2,3 posto, dodao je.

Grčka i predstavnici institucija Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda pregovaraju o uvjetima novog paketa pomoći vrijednog do 86 milijarda eura. Grčki dužnosnici ranije su kazali da se nadaju kako će pregovori biti zaključeni do četvrtka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene