Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Atenska akropola, povijesna znamenitost koja privlači najviše turista u Grčkoj, opet je zatvorena zbog prosvjeda pedesetak sezonskih radnika grčkog ministarstva kulture, javlja agencija France Presse.


Prosvjednici koji su nezadovoljni zbog toga što im nije produljen radni ugovor te im kasne isplate plaća već su prije dva tjedna bili zapriječili pristup Akropoli na četiri dana.

Oko 670 sezonskih radnika tog ministarstva kojima ugovori nisu produljeni, a plaću nisu primili od listopada, podnijeli su tužbu sudu koji je naredio ministarstvu da ih ne smije otpustiti dok sud ne donese odluku. Ministar kulture Antonis Samaras rekao je u utorak da će uskoro predložiti amandman koji će omogućiti da ih se isplati i da se problem riješi.

Vezani članci Turizam, ilustracija Počinju pripreme za turističku sezonu: Jedna država provodi brzu kampanju cijepljenja, drugu će turisti moći posjetit već od kraja svibnja Slika nije dostupna Akropola zatvorena zbog štrajka

Akropola je u prosincu deset dana bila zatvorena zbog štrajka zaposlenika tog ministarstva koji su tražili povišicu od 150 eura. Atenska Akropola, simbol grčke civilizacije iz V. st. prije Krista, jedna je od najpoznatijih povijesnih znamenitosti u svijetu, a sastoji se od Partenona, Erehtejona, hrama Nike i Propileja.