Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje o bavljenju sportom

Grci i Bugari najljeniji Europljani a najaktivniji Šveđani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ljestvici najljenijih stanovnika Europske unije na čelu su se našli Grci i Bugari dok Talijani i Portugalci dijele treće mjesto, izvijestila je agencija ANSA u nedjelju.

Istraživanje o bavljenju sportom i tjelesnim aktivnostima koje je proveo Eurobarometar pokazalo je da se u najmanje 15 država članica Europske unije 'više od 50 posto ispitanih nikada ne bavi sportskim aktivnostima'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Biser Mediterana Nakon više od 40 godina napušteni grad mogao bi ponovno biti otvoren Slika nije dostupna Oštre riječi Bivši slovenski ministar: Grci su današnji 'židovi' u novom njemačkom 'antisemitskom valu'

>> Hedonisti Grci znoje se na prosvjedima diljem zemlje

Na ljestvici najljenijih zemalja, gdje su ispitanici na pitanje bave li se sportom odgovorili 'nikada', vodi Grčka gdje se sportom nikada ne bavi 67 posto ispitanih a nju slijedi Bugarska s 58 posto ispitanih koje takve aktivnosti ne zanimaju.

Na trećem su mjestu Portugal i Italija gdje 55 posto ispitanih ne upražnjava sportske aktivnosti.

Među tjelesno najaktivnijim stanovnicima Unije su Šveđani kojih se samo šest posto ne bavi nikakvim sportom, Finci (7 posto 'lijenih'), Danci (18 posto) te Slovenci (22 posto).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene