Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije nakon nasilja

Dan poslije: Rim zbraja štetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon burnih i nasilnih prosvjeda u Rimu, građani zbrajaju počinjenu štetu i zgražaju se nad ponašanjem prosvjednika.

'Vidio sam žene, djecu i obitelji u tom prosvjedu, a nasilje ga je upropastilo, nadvilo je tamnu sjenu na čitav događaj', rekao je Antonio Lucchesi, a prenosi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac Slika nije dostupna Smatraju ih korumpiranima Tisuće prosvjednika u Rimu tražile ostavku talijanske vlade

'Ljudi se trebaju educirati uvjerenjima, kao i o kulturi, to je ono što mislim. Siguran sam da se takve stvari ne događaju u civiliziranim zemljama, one su nedopustive', istaknuo je Antonio Fiuggi, građanin Rima.

'Živim s djecom u zgradi i samo smo čekali da je raznesu. Vatra je bila svugdje oko nas, pozvali smo vatrogasce i oni su nam na kraju spasili živote. Bili smo opkoljeni plamenom', rekle su Patricia Francesconi i Georgia Depilato.

Podsjetimo, jučer se tijekom prosvjeda u Rimu nekoliko stotina militanata sukobilo sa snagama reda a u sukobima je, po izvješćima talijanskih medija, ozlijeđeno oko 70 prosvjednika i pripadnika snaga sigurnosti. Po informacijama službe hitne pomoći, 45 osoba je prevezeno u bolnice, a 25 osoba je medicinsku pomoć dobilo na licu mjesta.



Sindikat policije Siulp je izvijestio da je u neredima ozlijeđeno više od 30 pripadnika redarstvenih snaga. Među hospitaliziranima su jedan prosvjednik koji je u eksploziji petarde izgubio dva prsta, te nekoliko policajaca. Nitko od ozlijeđenih nije u u kritičnom stanju.

Izgrede je, po izvješćima talijanskih medija, počelo izazivati nekoliko stotina zamaskiranih radikalnih militanata takozvane skupine Black Block koji su se ubacili među desetke tisuća prosvjednika. Militanti su, bilježi rimska La Repubblica, na početku prosvjeda došli okupljeni pod transparentom na kojem je pisalo 'Ne tražimo budućnost, uzet ćemo sadašnjost', a neki su, ustvrdio je rimski gradonačelnik Alemanno, vjerojatno pristigli i iz inozemstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene