Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za svaki dan boravka

Građani BiH neće moći u Hrvatsku bez 100 EURA po danu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ulaska Hrvatske u Europsku unije, građani Bosne i Hercegovine morat će na graničnom prijelazu dokazati da imaju po 100 eura za svaki dan boravka u Hrvatskoj.

Ulazak i boravak u Hrvatskoj s najmanje 100 eura 'u džepu', što je za Dnevni Avaz potvrdilo i hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova, najviše zabrinjava stanovnike Neuma i one koji tamo ljetuju ili rade. Načelnik općine Živko Matuško za Dnevni avaz je izjavio kako 'nema pojma na koji će način 1. srpnja utjecati na Neum i njegove stanovnike'. Još nije poznato kako se će tretirati građani koji će u Neumu ljetovati, a kroz Hrvatsku proći da bi skratili put.

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Ilustracija Prijelaz Tovarnik Na granici zaustavili teretno vozilo i pogledali ispod madraca: Iznenadilo ih što su pronašli

Građani će moći ući u susjednu državu i s važećim sredstvima bezgotovinskog plaćanja, objasnila je glasnogovornica MUP-a Hrvatske Helena Biočić. 'Tu se ubrajaju putnički čekovi, čekovne knjižice, kreditne kartice. Može se dokazati posjedovanje sredstava za uzdržavanje i u konvertibilnim gotovinskim novčanim sredstvima', rekla je Biočić za Avaz.

>> Evo kako će se po europskim pravilima prometovati hrvatskim jugom!

Kako bi u Hrvatsku mogli ući s najmanje 50 eura po danu, građani BiH trebat će imati dokaz o uplaćenom turističkom angažmanu ili ovjereno jamstveno pismo fizičke ili pravne osobe iz Hrvatske. Uvjetovani ulazak i boravak građana susjedne Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj među prvim je vidljivim promjenama koje donosi ulazak Hrvatske u EU.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene